torsdag 1. juli 2021

Digitalt sykurs - sy klær som passer deg med VERONIKA SVENSSON GLITSCH

DIGITALT SYKURS – SY KLÆR SOM PASSER DEG

LÆRER: VERONIKA SVENSSON GLITSCH

Dato: 18.-19.09.2021 Begge dager kl. 9-17

Infomøte (digitalt) med mulighet for å stille spørsmål: 27.08.2021 kl. 18

Kurset gjennomføres på Zoom (Du får tilsendt møtelink på e-post).

Max deltagere: 6
Pris: 2700,-

Digitalt sykurs foregår ganske likt som fysiske sykurs bare at kurslokalet vårt er på Zoom. Jeg følger med på hva dere jobber med hele tiden og gir dere hjelp og råd underveis. For innprøving av klesplagget du syr er det lurt at du har to speil rigget opp ved datamaskinen din slik at du kan se deg selv forfra og bakfra samtidig som jeg ser deg. Det er også lurt å sørge for at du både kan jobbe med symønsteret, klippe i stoff og sy på symaskin + stryke/presse sømmonnene på samme sted og synlig gjennom datamaskinens kamera. På den måten kan du få mest ut av kurset fordi jeg kan gi deg innspill underveis i hele arbeidsprosessen.

Du kan ta kroppsmål i forkant av kurset hvis du ønsker det, følg gjerne instruksene på min måltakingsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=yn1BQwcgdBs&t=105s

Mål for kurset: Lære hele prosessen fra måltaking, valg av riktig størrelse på symønsteret, måltilpassing og justéring av mønsterdelene, tilpasning til egen kropp og egne designønsker, klipping, innprøving på kropp og sømteknikken som trengs frem til ferdig klesplagg.

På kurset tar vi utgangspunkt i et ferdig symønster og du velger selv om du ønsker å jobbe med vevde stoffer eller jersey/strikka metervare. Om du er forholdsvis nybegynner på søm av klær er det lurt å velge et enkelt plagg uten for mange sømtekniske detaljer. Det kan være for eksempel et skjørt, en overdel eller en ufóret kjole.

Kurset er et grunnkurs innen målsøm av klær og tilpasses etter kursdeltakernes nivå. Hvis du er erfaren på søm av klær hjelper jeg deg videre fra det nivået du er på. 

Utstyrsliste til kurset:

·      Et ferdigmønster som du vil tilpasse og sy etter (Jeg anbefaler Burda. Stoff&Stil-mønstre er krevende å jobbe med når vi skal målsy, anbefales ikke). Vær oppmerksom på om snittmønsteret er tegnet for faste vevde stoffer uten stretchfibre i materialet eller for strikkede jerseystoffer etc. Velg passende stoff til snittmønsteret. Ufórede plagg er enklere å sy enn fórede plagg. Dess flere detaljer det er på plagget, dess vanskeligere. Spør gjerne lærer Veronika Svensson Glitsch om råd når du skal velge mønster hvis du er usikker på vanskelighetsgraden for deg.

·      Stoff du vil sy plagget av. Det kan være lurt å ha tilgjengelig litt forskjellig slik at du ikke må låse deg på forhånd for hva du skal bruke. Du trenger fórstoff hvis du ønsker å fóre plagget ditt (selv om snittmønsteret ditt kanskje ikke har med fór) og vliselin (til forsterkninger av belegg, linninger osv. ikke lerretsvliselin). Det er viktig at du har vasket alle stoffene du skal bruke før du kommer til kurset. På den måten er du sikker på at stoffene er ferdig krympet og at de ikke smitter av i fargen, og du vil se hvordan stoffet arter seg uten appreturen i.

·      Sytråd, glidelås, knapper eller annet du trenger til plagget

·      Målebånd (mykt, ikke sånn hardt som det er vanskelig å bøye rundt kroppen)

·      Rull med mønsterpapir (svakt gjennomsiktig slik at man kan se et annet mønster under, NB! ikke med rutenett på og ikke de som minner om stoff )

·      Teip (kontorteip som man kan skrive på med blyant)

·      Papirsaks

·      Spiss blyant (husk spisser, eller tynn trykkblyant)

·      Linjaler: linjal ca. 30 cm, skredderlinjal, eller rett vinkel og en veldig lang vanlig linjal

·      Store muttere, ca. 6 stykker som det er fint å bruke som vekter når to lag mønster ikke skal flytte seg rundt på bordet mens du tegner

·      Perm med plastlommer er lurt å ha til oppbevaring av mønsterdelene

·      Knappenåler

·      Sprettekniv

·      Sømmometer (gjerne i sølvfarget metall som har ulike hakk for de ulike målene, brukes til å sette av sømmonnet på stoffet)

·      Skredderkritt (gjerne i pulverform med rissehjul på beholderen)

·      Stoffsaks

·      Symaskin med tilbehør og manual, overlockmaskin hvis du har.

·      Symaskinnåler, ta med flere forskjellige tykkelser. (Symaskinnåler er forbruksvare og det lønner seg å bytte nål ofte)

Ved spørsmål om kursinnholdet: mail@veronikaglitsch.no eller ring Veronika på 62590760

For å se arbeidet til Veronika: www.veronikaglitsch.no eller @veronikaglitsch på Instagram/Veronika Glitsch på Facebook.

Ingen kommentarer: