onsdag 28. april 2021

Skrivekurs med Bjarte Breiteig

Kurset passer både for begynnere og mer erfarne skrivere. Breiteigs filosofi er at alle, uansett nivå, kan hjelpes til en større bevissthet rundt egen skriving. Dette er ikke et kurs for deg som søker kjappe triks for «hvordan skrive en bestselger», men for deg som vil lære mer om den fascinerende prosessen det er å forme i skrift det som ligger deg på hjertet, og hvordan teksten virker og mottas i en leser. Hver kveld ser vi nærmere på en side ved skrivehåndverket – perspektiv, dialog, struktur etc. – og belyser det med eksempler fra litteraturen. Vi fokuserer på skjønnlitterær prosa: roman, novelle og kortprosa. Det vil bli gitt skriveøvsler og noen hjemmeoppgaver. Den viktigste delen av kurset er gjennomgang av deltakernes egne tekster, og samtalene som oppstår rundt dem. 

Ved påmelding leveres en arbeidsprøve på 2-5 sider. Legg også ved noen linjer om deg selv, hvem du er og hva du skriver eller ønsker å skrive.

Tekst og spørsmål sendes til: jorunn@tekstuniverset.no

     Foto: Kristin Ellefsen

 

Om kursholderen: 
Bjarte Breiteigs har gitt ut tre kritikerroste novellesamlinger FantomsmerterSurrogater og Folk har begynt å banke på. Hans første roman Mine fem år som far vakte stor oppsikt og høstet svært gode kritikker da den kom i 2014. Denne høsten kommer romanen Tøyeneffekten. Breiteig har undervist i kreativ skriving både ved Skrivekunstakademiet, Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og han har vært leder for Aschehougs forfatterskole.


Dato:
23.08 30.08 06.09 13.09 27.09 04.10 11.10 18.10 25.10 08.11 2021
Klokka 17: 30 til 21:30

Sted:
Rom 202 på Sentralen i Oslo

Maks 12 deltakere

Kursomfang og timeplan blir justert etter hvor mange som melder seg på.
Pris: 6500,-

Dersom det ikke er tilrådelig å holde dette kurset fysisk, kjører vi det digitalt på zoom.

Ved påmelding betaler du kr. 1000,- i depositum til konto 1506.37.01553
Jorunn Greiff Solli eller Vipps: 97123102
Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du senere avbestiller kurset. Resten av beløpet forfaller til betaling 30 dager før kursstart. Dette betales da ikke tilbake, med mindre vi se oss nødt til å avlyse kurset.

Vil du være med i hemmelig facebookgruppe for alle som skal på dette kurset? I så fall kan du sende en venneforespørsel til JorunnGreiff Solli sånn at jeg kan legge deg til denne gruppa. Absolutt ikke nødvendig. Bare en mulighet. Alle beskjeder kommer på mail.

 


 

Ingen kommentarer: