fredag 13. november 2020

Pangstart på skrivinga med Camilla Bogetun Johansen


Camillas grunnholdning er at det ikke er så stress å skrive. Hvordan kan man stresse med noe som er så gøy? Hvis man liker å skrive, så skriver man.

Foto: Anna-Julia Granberg Blunderbuss


«Dette kurset er for den upubliserte skriver det vaskemaskina var for husmora på femtitallet:
En lettelse.»

- Jorunn Greiff Solli
Men så er det kanskje litt vanskelig likevel. Både den tilsynelatende enkle handlinga å sette seg ned for å skrive, og det å finne på noe som kommer seg hele veien ned til papiret før den indre kritikeren slår til. Slapp av. Det fins metoder for det og. 

På dette kurset vil du lære å jobbe frem stemmer og karakterer med utgangspunkt i helt vanlige ting, som jo er det vi oftest omgir oss med. Dette kurset er ment som et lite nøkkelknippe for deg som skriver, og nøklene er ment å gjøre det lett for deg å få tilgang til skriverommet ditt etterpå, i hverdagen etter kurset. Metaforisk sett. Camilla kommer ikke til å snekre et eget rom til deg. 

Selvsagt vil du lære ting om perspektiv, metaforer, dialog, konflikt, struktur og andre ting som er viktige for et skrivende menneske. Men hovedfokuset er ikke på om du er i stand til å analysere en roman etterpå. Vi legger trykket slik at du i større grad skal skrive med letthet og glede, at du skal føle litteraturen som et frirom og en forlengelse av deg selv. For det er morsomt og befriende å skrive.   

Dette kurset er for nybegynnere og litt øvete skrivere.

 

Vel møtt!

 

#bill.mrk pennevenn?


Ingen kommentarer: