tirsdag 24. september 2019

Den personlige minneboken i tekster og bilder – workshop med Kristin von Hirsch

10. og 11. oktober 2020 på Sentralen i Oslo
Ta kontakt dersom du vil stå på liste over interesserte, eller har spørsmål:
Jorunn G. Solli  jorunn@tekstuniverset.no  Tlf: (+47) 97123102


Hvem passer kurset for? Kurset er i utgangspunktet tenkt som et oppfølgingskurs til kurset 'å skrive frem minner', fordi vi der jobber med å skape minner om til tekstuelle bilder som fint kan kombineres med det vi vanligvis tenker på som bilder, men om du allerede har både tekster og bilder liggende samt planer om å lage noe det går an å bla i før neste årtusenskifte, kan dette kurset være en god begynnelse.
Om du ikke har gjort noe lignende siden barneskolen gjør det ingenting! Hovedsaken er at du har lyst til å utfordre deg selv, ha det moro (for det blir det) og at du på forhånd tenker igjennom hva du vil med denne boken og hva den skal inneholde.
Eks: Hvem skal boken være for? Deg selv? Eller vil du gi den til noen? Skal den handle om barndommen din? Ungdomstiden? Eller om deg og den du er gift med? Et spesielt kjærlighets- eller vennskapsforhold? En spesiell tidsepoke? Skal den være et blikk inn i dine forfedres historie,  eller handle om en spesiell person med en spesiell skjebne? Eller om en spesiell reise? Eller vil du lage en bok som har plass til alle reisene du gjør?

Ta med: Fotografier, tekster og alt annet som egner seg for å lime inn i bok. Eks: gammel tapetbit, gardinstoff, gamle ukeblader, tegneserier, servietter, postkort, ID-kort, tegninger etc. etc. Kanskje du har funnet noe på nettet du har lyst til å bruke? Skriv det ut og ta det med. Jeg kommer også til å ha en skriver til felles benyttelse, så om du har en minnepinne med noen bilder eller tekster du ikke har fått printet, så ta det med. Men husk at jo mer forarbeid du har gjort, jo morsommere blir kurset – for alle – fordi vi da får tid til å konsentrere oss om det vi faktisk skal gjøre: å lage bok.

Kurset legges opp som workshop. Prisen inkluderer en personlig minnebokbok til alle samt diverse utstyr vi har bruk for og som vi deler på. Om du du har utstyr du tenker kan komme til nytte, så ta det med. Første del av første dag bruker vi tid på å gjennomgå noen grunnleggende regler for design/grafisk utforming som du kan bruke eller forkaste. Den resterende tiden jobber alle med sitt eget prosjekt assistert av Kristin som bidrar med individuell hjelp og veiledning. Tiden er altfor knapp til at vi blir ferdige, men ved kursets slutt skal vi ha kommet såpass godt på vei at dere forhåpentlig vis gleder dere til å fortsette  på egenhånd.

Kristin von Hirsch
er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire best- selgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. www.kristinvonhirsch.no  

Sted: Sentralen i Oslo møterom 302

Max 10 personer

Pris: 2.900, - inkl. materiell

Lørdag 10. oktober  klokka 10 til 19
Søndag 11. oktober  klokka 10 til 18
Pause klokka 13 til 14

Påmelding og spørsmål
, sendes til
Jorunn G. Solli
jorunn@tekstuniverset.no
+ 47 97 123 102

Ta med matpakke om du vil, og gjerne termos med noe varmt, eller gå på Sentralens kafé


Vi går ut ifra 10 deltagere på dette kurset.Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss muligheten til å endre timeplanen. Dere får vite om eventuelle endringer forkant av kurset.

Betalingsbetingelser:
Ved påmelding betaler du kr. 500,- i depositum til konto
0539 71 63808 Jorunn Greiff Solli
Vipps: 97123102
Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du senere avbestiller kurset. Resten av beløpet forfaller til betaling 30 dager før kursstart. Dette betales da ikke tilbake, med mindre vi se oss nødt til å avlyse kurset.

Vil dere være med i en hemmelig facebookgruppe
for alle som skal på det samme kurset? Da kan du sende med en venneforespørsel til Jorunn Greiff Solli sånn at jeg kan legge dere til denne gruppa. Absolutt ikke nødvendig. Bare en mulighet. Du er et tastetrykk unna å melde seg ut.

Vi går ut ifra 10-15 deltagere på dette kurset. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss muligheten til å endre timeplanen. Dere får vite om eventuelle endringer forkant av kurset.

Ingen kommentarer: