tirsdag 24. september 2019

Den personlige minneboken i tekster og bilder – workshop med Kristin von Hirsch

Lesesirkel, familie, vennegjeng?

Er dere en gruppe på minimum seks som vil være med på kurs med utgangspunkt i personlige tekster og bilder. Da kan dere kjøpe et spesialtilpasset kurs med Kristin von Hirsch. 
Egnet kurslokale tilgjengelig i Oslo, men Kristin er også mobil og kan forflytte seg til egnede lokaliteter gruppen selv har tilgang til. 
Pris etter avtale.

Kontakt Jorunn G. Solli
jorunn@tekstuniverset.no
+ 47 97 123 102Hvem passer kurset for? Kurset er i utgangspunktet tenkt som et oppfølgingskurs til kurset 'å skrive frem minner', fordi vi der jobber med å skape minner om til tekstuelle bilder som fint kan kombineres med det vi vanligvis tenker på som bilder, men om du allerede har både tekster og bilder liggende samt planer om å lage noe det går an å bla i før neste årtusenskifte, kan dette kurset være en god begynnelse.
Om du ikke har gjort noe lignende siden barneskolen gjør det ingenting! Hovedsaken er at du har lyst til å utfordre deg selv, ha det moro (for det blir det) og at du på forhånd tenker igjennom hva du vil med denne boken og hva den skal inneholde.
Eks: Hvem skal boken være for? Deg selv? Eller vil du gi den til noen? Skal den handle om barndommen din? Ungdomstiden? Eller om deg og den du er gift med? Et spesielt kjærlighets- eller vennskapsforhold? En spesiell tidsepoke? Skal den være et blikk inn i dine forfedres historie,  eller handle om en spesiell person med en spesiell skjebne? Eller om en spesiell reise? Eller vil du lage en bok som har plass til alle reisene du gjør?

Ta med: Fotografier, tekster og alt annet som egner seg for å lime inn i bok. Eks: gammel tapetbit, gardinstoff, gamle ukeblader, tegneserier, servietter, postkort, ID-kort, tegninger etc. etc. Kanskje du har funnet noe på nettet du har lyst til å bruke? Skriv det ut og ta det med. Jeg kommer også til å ha en skriver til felles benyttelse, så om du har en minnepinne med noen bilder eller tekster du ikke har fått printet, så ta det med. Men husk at jo mer forarbeid du har gjort, jo morsommere blir kurset – for alle – fordi vi da får tid til å konsentrere oss om det vi faktisk skal gjøre: å lage bok.

Kurset legges opp som workshop. Prisen inkluderer en personlig minnebokbok til alle samt diverse utstyr vi har bruk for og som vi deler på. Om du du har utstyr du tenker kan komme til nytte, så ta det med. Første del av første dag bruker vi tid på å gjennomgå noen grunnleggende regler for design/grafisk utforming som du kan bruke eller forkaste. Den resterende tiden jobber alle med sitt eget prosjekt assistert av Kristin som bidrar med individuell hjelp og veiledning. Tiden er altfor knapp til at vi blir ferdige, men ved kursets slutt skal vi ha kommet såpass godt på vei at dere forhåpentlig vis gleder dere til å fortsette  på egenhånd.

Kristin von Hirsch
er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire best- selgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. www.kristinvonhirsch.no  

Ingen kommentarer: