tirsdag 30. desember 2014

Åpen Mikrofon på Café Mir 15. mars. I kjærlighetens tegn


På Åpen Mikrofon den 15. mars på Café Mir. Toftesgt.69, 0552 Oslo klokka 18.00
 
Der skal vi i hovedsak hylle kjærligheten i sin alminnelighet, umulighet eller mulighet: Den skeive, den rare, den ulykkelige, lykkelige, den kortvarige, den langvarige, kjærlighet til alt fra et dyr, en venn, en mor, en far, et barn, Gud, Jesus, eller en helt alminnelig kjendis eller uteligger. Til et land eller en landsdel. Til en planet, blomst eller et insekt. Den store kjærligheten og den bitte, bitte lille som er så liten at man så vidt får øye på den. Den kjærligheten som er full av patos, den klisjefylte eller den kleine og flaue. Den ulovlige, skamfulle eller sorgfulle. Den umulig og den alt for lettvinte. Den umoralske, amoralske, mørke og dystre eller den opphøyde, glitrende. Den rolige eller urolige. Den velsignede kjærlighet eller den mørke og dystre. Den erotiske eller den platonske. Den voldsomme eksplosjonaktige eller den hverdagslige og lavmælte. Den originale unike, den trivielle. Den løgnaktige, narraktige eller drømmen om kjærligheten. Den uoppnåelige eller den lette, luftige og flyktige. Den pliktskyldige eller rampete. Den livgivende, den morbide, den kloke den idiotiske. Jeg kunne fortsatt slik, men dere skjønner sikkert hvor jeg vil hen. Finn deres egen vri, deres egen versjon. Poenget er at alt er mulig, bare temaet er kjærlighet.

Mikrofonen er åpen. Du kan lese en tale, et dikt, en sang, hymne, finnet et sitat eller en aforisme. Et essay, en bruksanvisning eller rapport. Ja du kan til og med be. Du kan danse for kjærligheten eller gråte for kjærlighetens kår - eller vise oss et bilde, et syn, lese et haiku. Vitse og kødde, fortelle en kjærlighetsgåte eller vise en gjenstand som symboliserer kjærligheten for deg.

Jeg vil gjerne vite hvor mange som vil opptre, sånn at jeg får tilpassa tid til hver enkelt. Send en mail eller ring. Hvis vi blir mange, er det fint om om noen av oss kan begrense oss til 3 minutter opptreden.

Ikke alle vil stå på scene, men de kan gi meg sitt bidrag eller sende sitt bidrag på e-post eller vanlig post. Enten det er et bilde dere selv har eller noen andre har laget. Et fotografi, en håndskrevet tekst eller skrevet på maskin. Eller bare en kaffeflekk, et maleri, en tegning eller en krusidull. Det kan være en gjenstand dere tar bilde av eller et landskap, en person eller et dyr. Bare det er noe som forbindere dere med kjærlighet.

Det er hyggelig om oppleserne blir igjen helt til sistemann har lest. Tanken bak dette arrangementet er jo at det er like viktig å lytte som å bli lyttet til.

Det er også hyggelig om noen blir igjen og mingler utover kvelden. Det er da ideer kan deles og bøker og cd-er kan selges. Det kan være lurt å ha med kontanter hvis man kommer over et "a offer you can't refuse."

I ettertid har jeg lyst til å lage en kjærlighetsbok på Blurb med alle bidragene.  
Vil dere være med så heng på. Saman er vi mindre aleine.

Opplesere:

Kim Chr. Haagensen (lese tidlig...skal reise)
Marianne Johansen (brusdag og dobbelt lesetid)

Sigrun Halvorsen
Anne Kolbjørnsdatter Skaare
Heidi Seim Pettersen
Johannes Eines.
Gro Pedersen Claussen
Sigurd N. Uggen
Regine Folkman Rossnes
Bjarne Hattestad
Nils A Raknurud
Tone Skaranger
Jorunn Solli