torsdag 9. mars 2017

Fortellerkurs for barn og voksne


Kom og ta med deg et barn på fortellerkurs 24. og 25. juni 2017
12.00 til 17.00 begge dager


De voksne vil ha Heidi Dahlsveen som lærer og
barna vil ha Catherine Langeland som lærer.


Aldersgrense: Voksne over 18 år og barn mellom 6 til 12 år

Voksenpersonen kan være foreldre, besteforelder eller en annen voksenpersoner som barnet er trygg på.

Kursene vil være på samme sted på ulike rom så det er lett og komme i kontakt med den voksne hvis det skulle være noe.

Voksenfortellerkurs og barnefortellerkurs møtes igjen ved slutten av kurset for å dele fortellinger med hverandre. Underveis spiser voksne og barn lunsj sammen og tar pauser sammen og har mulighet til å møtes og utveksle erfaringer.


“Har du hørt om....” er begynnelsen på et viktig møte. I en fragmentert og visuell orientert hverdag, trenger vi alle den gode fortellingen. Fortellingen skaper helhet i våre opplevelser, den gir svar på hvem og hva og hvorfor. Det å fortelle fortellinger er en gammel kunstform, dengang da som nå trenger vi å møtes gjennom å fortelle hverandre historier.
Mennesker har alltid fortalt, enten i en pedagogiske eller underholdende sammenheng, eller rett og slett for å erkjenne seg selv.

 Kurset er rettet mot alle som er interessert i få innblikk i det å fortelle fortellinger muntlig.

Voksenkurset ledes av  Heidi Dahlsveen og består av tre deler Barnekurset ledes av Catherine Langeland deles opp i tre deler.

1. del - fantasiens grammatikk

I løpet av første del fokuserer det på å komme igang med å fortelle. Her er ikke det viktigste hva man forteller, men å fortelle. Ved hjelp av ulike øvelser settes det i gang fantasifortellinger, hvis hensikt er å komme igang med å fortelle innenfor en morsom ramme. Her kommer vi også innpå hva som tilstede i en muntlig fortelling, hvordan man kan få lyttere til å identifisere seg med og lytte til en fortelling.


Del en:
Vi blir kjent, leker ordleker og varmer opp stemme og kropp. Vi lærer korte historier som vi forteller til hverandre i ring og får innblikk i hvordan en kan finne det som er viktigst, budskapet, i en fortelling.2. del - Det kulturbærende jeg-et
I Afrika sies det at et menneske er ikke død, før man slutter å fortelle om det. Alle mennesker bærer på en viktig kulturhistorie. I løpet av denne delen arbeider vi med jeg-fortellinger og familiehistorier, enten de er sanne eller usanne.Del to:
Vi tar et norsk folkeeventyr som vi bearbeider og utvikler sammen. Her er det fri fantasi som skal ligge på toppen av eventyr-kaka vår.

3. del - Kulturbærende fortellinger

I den siste delen arbeider vi med muntlig traderte fortellinger som eventyr, myter ol. Her lærer deltagerne metoder på hvordan de kan innarbeide fortellinger og formidle disse videre.

Del tre:
Fremføre for hverandre en liten jeg-fortelling og eventyret vårt. Vi leker og jobber oss frem til den endelige formen på vår endelige fortellerforestilling.Er du i tvil, send mail, sms eller ring!
Anne-Britt Rage ragerock@hotmail.com Tlf: 92 54 11 34
Jorunn Solli
 jorunn@tekstuniverset.no  Tlf: 97 12 31 02

Pris: 800,- per person


Vil dere være med i hemmelig gruppe på facebook
for alle som skal på det samme kurset?
Da kan du sende med en venneforespørel til
Jorunn Greiff Solli
sånn at jeg kan legge dere til denne gruppa.
Absolutt ikke nødvendig. Bare en mulighet.

Du er et tastetrykk unna å melde deg ut.

Sum a sumarum! Simsalabim! Snipp snapp snute- eventyret er ikke ute. Vi har akkurat begynt å lære, så tipp-tapp-tynne, nå kan du begynne!

-->
Låven på Gjettum gård
Gjettumveien 125 A
1346 Gjettum i Bærum

Veibeskrivese:
Trykk Her Ingen kommentarer: